Landschap met Jean Haines

Landschap met Jean Haines

“In deze fascinerende film laat ik je zien hoe je landschappen in aquarel kunt schilderen met behulp van een verscheidenheid aan technieken, van traditioneel aquarelgebruik tot meer hedendaagse manieren van creëren.
Je hebt een gevarieerde verzameling landschapsscènes nodig om dit verslavende kunstgebied te verkennen. Ik neem veel geweldige tips op over hoe je het meeste uit je penseelvoering kunt halen om als kunstenaar te verbeteren. Voor dit onderwerp raad ik aan om grotere borstels te gebruiken voor grotere wasbeurten om een mooie vloeiende kleur te bereiken.
Kleuren schoon en fris houden, streven naar een sfeervol resultaat is het belangrijkste doel. Veel plezier!
Citaat Jean Haines

Log in om dit bericht te bekijken

Opzet

lk wil deze foto gebruiken om een landschap te creëren. Het moet zacht worden met een mooie lucht. Alleen het verzorgingstehuis, een boom en de wandelaar/hond zal meer gedetailleerd worden.

tips van Jean

  • gebruik grote kwast in de lucht
  • schilder de lucht in een keer, verbeter niets
  • geelen blauw scheiden door ertussen alizarinecrimson aan te brengen
  • meestal zijn de kleuren in de lucht wat grijzer
  • voor een horizontale lucht zet je het papier verticaal
  • verzacht kleurvlekken direct met schoon water.
  • zorg dat lijnen scherpe en zachte stukken hebben door weg te wassen met water.

Voorstudie

Ik ga eerst een voorstudie maken op een kleiner stukpapier. Uit de losse hand ga ik een lucht schilderen en de voorgrond.
Daarna breng ik details aan.
De eerste foto staat op de kant o het water evenwijdig aan de horizon te laten lopen.
In de tweede foto heb ik aan de onderkant van de lichte vlekken een lijn van een donkerder mix van ultramarijn en opera rose aangebracht. eerst heb ik deze ook verticaal gezet, maar bij het drogen zette ik de aquarel op de kop. Daardoor loopt de verf een beetje omlaag dus verder van de horizon af. Bij de horizon blijft de lucht dan wat lichter.

Met brede streken naar het verdwijnpunt toe heb ik banen groen ( transparant geel en cobalt blauw), een baan cobalt blauw en een baan opera rose met wat cobalt blauw opgebracht. Ik laat het nu eerst drogen.

De definitieve versie

Ik ga dit nu doen op een stuk papier van 30×40 cm.
De horizon leg ik lager om een duidelijker deel van de aquarel voor de lucht te reserveren. Alles moet wel zacht worden.

In deze droge versie ga ik de net zichtbare stukken gebouw van het verzorgingstehuis, een boom en max (onze hond van vroeger) schilderen. Max kijkt naar links op de aquarel naar zijn bazin, die er helaas niet meer is.

Het verdwijnpunt ligt lager, zodat er meer lucht zal zijn. Er zijn ook hoge struiken en bomen die boven de horizon uitkomen.
De lucht is in een run geschilderd, waarna ik ook de rest heb gedaan.
De laag is nu droog.

Ik heb de lucht een tweede laag gegeven. Het eindproduct kun je bekijken via onderstaande knop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

choose another language
Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hallo
Kan ik je helpen?