Overtuigende luchten schilderen

Overtuigende luchten schilderen

Ollie Pyle heeft een aantal video’s gemaakt over het schilderen van luchten.
In dit bericht beschrijf ik hoe ik die principes toepas in eigen werk.

Log in om dit bericht te bekijken

Donkergrijze stukken tekst zijn overgenomen van Olly Pyle.

Dit is de eerste in een reeks video’s, en om te beginnen zullen we kijken naar enkele van de belangrijkste principes die essentieel zijn om in gedachten te houden bij het schilderen van luchten en het is gestructureerd in twee secties: Het belang van luchten in landschapsschilderijen en het begrijpen en observeren van luchten. In de loop der jaren heb ik een bepaalde observatie gemaakt met betrekking tot luchten (waarvan ik zeker weet dat vele anderen dit ook hebben opgemerkt) en gebruik het om me te helpen het proces van luchtschilderen te begrijpen en te vereenvoudigen.
Van tijd tot tijd zien we landschappen die onze aandacht trekken en ons doen stoppen en doen denken: “Dat zou een geweldig schilderij zijn!” snel gevolgd door “maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen!” Maak je alsjeblieft niet de illusie dat ik zulke gedachten niet meer heb – ik heb dat regelmatig, maar mijn ervaring door de jaren heen heeft me een methode gegeven om scènes te analyseren en herhaalbare processen te vinden waarmee ik me kan aanpassen aan bijna elke scène die ik wil verven. Ik hoop dat je in deze serie video’s een aantal nuttige tools toe kunt voegen aan je gereedschapskist, zodat je een veelzijdigere schilder kunt worden, in staat om te reageren op de scènes die je aandacht en verbeeldingskracht trekken.

VIDEO 2 – Strategieën voor het schilderen van succesvolle luchten en nuttige luchtkleuren/mixen

VIDEO 3 – Waar lucht en land elkaar ontmoeten en de lucht gebruiken om je schilderij te ontwerpen

VIDEO 4 – Hoe je een heldere blauwe lucht schildert en hoe je een heldere, bewolkte lucht schildert

VIDEO 5 – Hoe je luchten schildert bij zonsopgang en hoe je luchten schildert bij zonsondergang

VIDEO 6 – Hoe je stormachtige luchten schildert en hoe je mist en mist schildert

Ik zal op een bepaald moment ook een video plaatsen over het schilderen van luchten op locatie en hoe te reageren op snel bewegende luchten en voorbijgaand licht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

choose another language
Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hallo
Kan ik je helpen?