Schetsboek van Pyle

Schetsboek van Pyle

Log in om dit bericht te bekijken

Het is onmogelijk om het belang van schetsen voor je vooruitgang als landschapsschilder te overschatten. In deze video laat ik je kennismaken met drie verschillende soorten schetsen – Impression Sketch, Information Sketch en Ideas Sketch en bespreek ik het belang van het bouwen van een schetsboek om informatie te verzamelen, nieuwe ideeën uit te proberen en je observatievaardigheden te verbeteren. Schetsen is de machinekamer van landschapsschilderen en het ontwikkelen van een goede schetsgewoonte is een van de beste manieren om je onderwerp te begrijpen en je zelfvertrouwen als schilder te vergroten.

Schetsboeken lijken in twee categorieën te vallen (naar mijn mening toch!) – een schetsboek in dagboekstijl, dat vaak een samengesteld, goed gepresenteerd uiterlijk heeft, en een trainingsschetsboek dat meer ‘schetsmatig’ is, vaak rommelig, en een geweldige plek is om te experimenteren.

Oliver Pyle

Hieronder staan objecten uit mijn trainings-schetsboek.

impressie vastleggen
ik wilde de impressie vastleggen van de koelte die door deze plataan wordt gegeven aan de mogelijke persoon die in de rieten stoel gaat zitten.

informatie schets
Ik zag in de berm deze plant.
Door hem te tekenen leg ik informatie vast. ik verken het object .

Kleuren

Het is goed gezegd dat ‘aquarel moet fluisteren en niet schreeuwen’. In dit artikel haal ik mijn recente schilderij van de kustlijn van Dorset uit elkaar en laat ik je zien hoe je kleurharmonie kunt bereiken, met delicate overgangen van tinten en tonen om waterverfschilderijen te maken die inspelen op de sterke punten van het medium. 
Lees het artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

choose another language
Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hallo
Kan ik je helpen?