Schilderij versus lied

2 reacties

Mooie vergelijking: muziek versus schilderij. Ze kunnen elkaar ook creatief aanvullen en beïnvloeden. Op Wernhoutsburg had ik altijd maar een mager zesje voor tekenen met één uitzondering: een gecombineerde les muziek-tekenen. De muziek was de ‘Moldau’, het gereedschap Wasco, voor het resultaat kreeg ik een ongehoord goed punt.
Later begreep ik van mijn vrouw dat zij op school een zelfde exercitie had meegemaakt, dus helemaal uniek was onze les nu ook weer niet. Maar wel buitengewoon effectief om nieuwe creatieve ervaringen op te roepen.

Knap dat jij je die les nog herinnert.
Ik vond vooral het verschil boeiend. Muziek ontrolt zich in de tijd en een schilderij in de ruimte.
Jij voegt daar de emotionele component aan toe, die beide kunstvormen kan verbinden en inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

choose another language
Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hallo
Kan ik je helpen?